Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Saône-et-Loire

Afwisselende landschappen, steden met een rijk erfgoed, heerlijke culinaire specialiteiten... Het is duidelijk: de Saône-et-Loire heeft genoeg om je te verrassen waardoor je vanzelf zin krijgt om een…

De natuurgebieden van de Saône-et-Loire te voet, met de fiets of de boot

Ben je gevallen voor een camping in de Bourgogne-Franche-Comté? Goede keuze! Dan hoef je nu alleen nog maar je vervoermiddel te kiezen om de Saône-et-Loire te gaan verkennen. Ga je te voet de marais de Montceaux-l’Etoile of de oevers van de Loire ontdekken, of kies je voor de mountainbike om van Cluny naar Givry te fietsen? Je kunt ook een paard nemen, voor een unieke tocht over het parcours van de Europese route van d’Artagnan. Tenzij je liever met je gezin een riviercruise maakt? Het aanbod is groot!

Het rijke erfgoed van de Saône-et-Loire

Als je van romaanse kunst houdt kun je hier je geluk niet op... De Saône-et-Loire loopt over van juweeltjes uit deze periode. Meer dan tweehonderd romaanse bouwwerken liggen langs de diverse culturele parcoursen. Je kunt ook kiezen voor de kastelenroute om de zeventien bekende monumenten in het zuiden van Bourgondië te ontdekken, van het kasteel van Sully tot het kasteel van Pierreclos.

Een smakelijke vakantie: ontdek de culinaire specialiteiten uit de Saône-et-Loire

Na je compleet te hebben uitgeleefd tijdens wandelingen en culturele uitstapjes in de Saône-et-Loire is er niks beters dan een tussendoortje... Goed nieuws: de streekproducten zijn ontzettend lekker.  Bovenaan de lijst staan gerechten als gevogelte uit de Bresse en charolaise rundvlees. Maak ook gebruik van je vakantie om een plakje Charolais geitenkaas te proeven en de bekende Mâconnais: een kaas die gemaakt werd voor op de broodjes die tijdens het druivenplukseizoen in de wijngaarden worden gegeten.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie