Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Loir-et-Cher

En wat als je kwam bijtanken in de Loir-et-Cher? Met de kastelen uit de Loirestreek, de Vallée du Cher en het unieke erfgoed van Blois of Vendôme belooft je campingvakantie in de Loire-et-Cher een…

Een natuurvakantie in de Loir-et-Cher: een lappendeken aan landschappen

Voor aanhangers van campings van Le French Time is een vakantie niet compleet zonder mooie natuurwandelingen. En op dit gebied is de Loir-et-Cher behoorlijk aantrekkelijk! Tijdens je campingvakantie in Centre-Val de Loire kun je dan ook kiezen tussen een wandeling in het coulisselandschap van de Perche, sporten in het Natuurreservaat Grand-Pierre et Vitain of een tochtje maken in het bos langs de oevers van de Loire op het île de la Folie. Kijk ter plekke goed rond en zoek naar de Europese otter die hier pas weer is uit gezet!

Op zoek naar de rijkdommen in de steden van de Loir-et-Cher

Heb je gekozen voor een camping vlak bij Blois? Goede keuze! Dan zit je op de eerste rij voor een bezoek aan het bekende koninklijke kasteel van de stad maar ook om de vakwerkhuizen en herenhuizen van het historische centrum te bekijken. Vanaf een camping bij de kastelen uit de Loirestreek kun je ook een uitgebreide tocht maken langs de mooiste plekjes in de streek. Breng daarna een bezoek aan Vendôme of Romorantin-Lanthenay, het prachtige hoofdstadje van de Sologne.

Duizend-en-een specialiteiten uit de Loir-et-Cher

Wat lekker eten betreft heeft de Loir-et-Cher genoeg om je te overtuigen. In de zomer liggen de marktkramen vol asperges en aardbeien. Ze zijn van nature al zo smaakvol dat ze haast zonder voorbereiding of toevoegingen gegeten kunnen worden. De Loir-et-Cher is ook bekend vanwege de romige en rijke honing. Heerlijke kaasjes als de Selles-sur-Cher en Petit Trôo liggen op elk kaasplankje van de Loir-et-Cher. Heb je nog een plekje over? Proef dan de koekjes van Saint-Michel of uit Chambord!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie