Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Haute-Garonne

En wat als je voor je komende vakantie kiest voor een camping in de Haute-Garonne? Bekijk onze selectie aan luxe campings en ontdek de Pyreneeën, het Canal du Midi, de Garonne of Toulouse, de “roze”…

Een campingvakantie met je gezin: op zoek naar de natuurgebieden van de Haute-Garonne

Eenmaal gesetteld op een camping in Occitanië kun je eropuit naar de talloze natuurgebieden van de Haute-Garonne. Waar begin je mee? Het natuurpark van Confluent? Het bos van Buzet? Tenzij je liever samen met je gezin een wandeling maakt over de paden van het bos van Burgaud of een riviercruise over het Canal du Midi? Het aanbod is groot!

Van het Pays de Comminges tot de “roze” stad: een parcours op zoek naar de steden van de Haute-Garonne

Na volop te hebben genoten van de natuurgebieden in de Haute-Garonne is het tijd om de steden en dorpen van de omgeving te gaan verkennen. Door te kiezen voor een camping in de buurt van Toulouse zit je op de eerste rij om de rijkdommen uit de hoofdstad van Occitanië te ontdekken. Aan jou de gevels van roze baksteen, het Capitool, de oevers langs het Canal du Midi... En dan op naar de bekende monumenten van het Pays des Comminges: Saint-Bertrand-de-Comminges, dat ook wel de Mont-Saint-Michel van de Pyreneeën wordt genoemd, het kasteel van Valmirande en het dorpje Isle-en-Dodon.

Culinaire specialiteiten: een smakelijke duik in de Haute-Garonne

Sinds de 19e eeuw worden er al viooltjes gekweekt in de streek rond Toulouse, waardoor de stad de bijnaam “viooltjesstad” kreeg. Een groot aantal specialiteiten uit de streek wordt met deze bloem gemaakt: snoepjes, likeur, siroop en honing. Heerlijk voor kleine en grote zoetekauwen! Maak van je bezoek gebruik om het meest bekende gerecht van de stad te proeven: cassoulet. Tenzij je liever een paar plakjes gebakken eenden- of ganzenlever wilt proberen. Geniet verder van een kom tourin à l’ail, een heerlijke soep uit de streek en een stukje fénétra, een cake met gekonfijte citroen en abrikoos.

 

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie