Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Millau

Millau ligt midden in het Regionaal Natuurpark Grands Causses en biedt zowel een aangename sfeer als een rijk erfgoed. Bekijk onze selectie aan luxe campings in de Aveyron en reserveer nu een…

Millau: de hoofdstad van buitensporten

[Translate to Néerlandais:]

Zin om je in hartje natuur uit te leven? Dan ben je hier op de juiste plek... Om dit fantastische recreatiegebied te ontdekken kun je kiezen uit: wandelingen op circuits voor elk niveau, trailrunning over bosrijke paden, kanoën of raften op de rivier, paragliding of deltavliegen... Elk jaar organiseert Millau de Natural Games: een internationaal festival voor buitensporten, waarbij de grootste topsporters uit verschillende categorieën het tegen elkaar opnemen. Een evenement dat je als sportliefhebber niet mag missen!

De erfgoedschatten van Millau

[Translate to Néerlandais:]

Een reis door de tijd, lijkt het je wat? Begin je bezoek bij de grotten, dolmens en menhirs, allemaal getuigen uit de prehistorie, voordat je naar het archeologische centrum van La Graufesenque gaat, wat de grootste pottenbakkerij uit het Romeinse keizerrijk was in de 1e eeuw. Neem vervolgens een kijkje bij de belfort, de Tour des rois d’Aragon of de resten van de Pont Vieux om een indruk te krijgen van de middeleeuwen in Millau. En natuurlijk het viaduct van Millau, dat verkozen werd tot grootste kunstwerk van ons tijdperk.

Culinaire specialiteiten uit de Aveyron

[Translate to Néerlandais:]

De smakelijke en verfijnde keuken uit de omgeving van Millau is zeker een paar culinaire tussenstops waard tijdens je campingvakantie in de streek... Begin met een heerlijk portie aligot, een aardappelpuree met verse tomme-kaas uit Laguiole, samen met een paar farçous (een hartige specialiteit). Mensen die van vis houden kunnen een bordje estofinado proeven, gemaakt van gedroogde kabeljauw. Sluit af met een gâteau à la broche (een op spies gedraaide cake) of fouace (brood met suiker en oranjebloesem).

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie