Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
toeristische bezienswaardigheden

Sint-Jakobsroutes

Jaarlijks wandelen er meer dan 300.000 pelgrims via de Sint-Jakobsroutes richting Santiago de Compostella. Er lopen vier historische routes door Frankrijk. Welke route neem jij tijdens je komende vakantie? Bekijk onze luxe campings vlak bij de Sint-Jakobsroutes...

">

Jaarlijks wandelen er meer dan 300.000 pelgrims via de Sint-Jakobsroutes richting Santiago de Compostella. Er lopen vier historische routes door Frankrijk. Welke…

Vanaf
126,00
Van 24 sep - 01 okt

Sint-Jakobsroutes: reserveer een accommodatie op een camping van Le French Time

[Translate to Néerlandais:]

Voor de start van je tocht via een van de Franse Sint-Jakobsroutes kun je vertrekken vanuit vier steden: Parijs, Vézelay, Le Puy en Arles. Talloze pelgrims en wandelaars starten hun lange tocht vanuit een van deze steden. Heb jij je route al uitgestippeld? Het is tijd om alle details van je wandelavontuur vast te leggen en de campings van Les Castels of Sites & Paysages te bekijken die langs jouw route liggen!

Santiago de Compostella: een pelgrimstocht van meer dan 1200 jaar oud

[Translate to Néerlandais:]

In 813 na Christus ontdekt een kluizenaar, geleid door een ster, een graf op een oude begraafplaats. Na onderzoek blijkt dit het graf van de apostel Jacobus. Vanuit heel Europa komen er gelovigen naar het graf om de relikwieën ervan te ontdekken. In de loop der eeuwen wordt deze traditie voortgezet en elk jaar wandelen er duizenden pelgrims via historische wandelroutes richting Santiago de Compostella. Sinds 1998 zijn er diverse routedelen, gebouwen en monumenten ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Sint-Jakobsroutes: een rijk religieus en cultureel parcours

[Translate to Néerlandais:]

Vormen de Sint-Jakobsroutes slechts een eenvoudige pelgrimstocht? Zeker niet! Naast het spirituele doel van de tocht gebruiken pelgrims jaarlijks deze unieke routes om verschillende redenen. Op zoek gaan naar cultuur en regionale bezienswaardigheden, een unieke ervaring beleven, eigen grenzen verleggen, sport en slow toerisme combineren... Er zijn net zoveel wegen als redenen om de tocht naar Santiago de Compostella te maken!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie