Les Castels et Sites & Paysages gaan samen verder als Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Toeristische bezienswaardigheden

Campings Quimper

Ben je op zoek naar een authentieke bestemming voor je vakantie? Laad dan je koffers uit op een camping in de buurt van Quimper! Midden in de oude streek Cornouaille biedt dit Bretonse stadje een ongerept landschap. Laat je op onze campings samen met je gezin of met vrienden verrassen door alles wat Bretagne te bieden heeft. 

 

Vanaf
140,00
Van 16 apr - 23 apr
Pluspunten
  • Een heuvelachtige camping op 9 km van het strand
  • Talloze unieke huuraccommodaties
  • Het recreatiepark en meertje op de camping
Bekijken
Vanaf
123,20
Van 30 apr - 07 mei
Vanaf
259,00
Van 02 okt - 09 okt
Pluspunten
  • De ligging op ongeveer 1 km van het strand
  • Huuraccommodaties op zonne-energie
  • De prachtige wandelingen die vanuit de camping vertrekken
Bekijken

Kamperen bij Quimper: ontdek deze Bretonse stad

Bij aankomst in Quimper proef je meteen het aangename sfeertje in dit plaatsje tussen het platteland van Bretagne en de Atlantische Oceaan. De stadsmuren en de vakwerkershuisjes nemen je mee voor een reis door de geschiedenis. Al struinend door het centrum kom je ongetwijfeld sporen uit de Middeleeuwen tegen. In het oude Quimper kun je de Saint-Corentin kathedraal bezoeken van blinkend graniet. Deze parel van Bretonse Gotische kunst is adembenemend.  

Wat zou Quimper zijn zonder het aardewerk? De stad is al 300 jaar bekend vanwege de legendarische kommen met blauwe rand. Een camping in Bretagne is het ideale vertrekpunt om de streek te ontdekken. 

 

Aan zee: geniet van vakantie op een camping vlak bij Quimper

Quimper is een maritiem stadje dat aan de uitmonding van de rivier ligt. Rivier de Odet is dan ook een fantastische recreatieplek om te kanoën of te wandelen. Deze kustrivier vormt een schitterend landschap: kastelen, bossen, rivierbochten. Langs het water ontdek je telkens een nieuw uitzicht. 

Quimper ligt op slechts 15 km van de Atlantische Kust. De oceaan is gemakkelijk bereikbaar vanuit een camping in de Finistère. 

We hebben goed nieuws voor je! Het klimaat in de streek is zacht. Het is dan ook heel het jaar door een aangename bestemming! 

 

Verblijf op een camping in Bretagne en proef de Bretonse gastronomie

De Bretonse keuken is authentiek en rijk aan smaak. Zeeproducten maken de gerechten uit de streek zo populair. Je kunt Bretagne niet verlaten zonder één van de crêpes of tarwe “galettes” te hebben geproefd. 

Wist je dat het bekende “crêpe dentelle” koekje uit Quimper in 1886 bij toeval werd uitgevonden? 

Een camping vlak bij Quimper heeft alles te bieden wat je zoekt! Le French Time biedt je de beste campings.

 

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie