Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Regio's

Campings in Elzas-Lotharingen

Zin om het landschap van twee van de mooiste streken in Frankrijk te ontdekken? Bekijk dan onze tips voor een verblijf in de Elzas en Lotharingen.

Een camping van Le French Time Elzas/Lotharingen

Begin met een reis door de geschiedenis van Frankrijk. Zet je tent neer op een van onze campings in Lotharingen en bezoek de belangrijkste plekken uit WWI: Verdun en het Wereldcentrum van de Vrede, het beenderhuis van Douaumont, de ruïnes van de Maginotlinie, het Fort de Vaux...

Rijd dan door tot Straatsburg en bezoek de kathedraal. Bekijk de oude binnenstad: het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en telt een groot aantal vakwerkershuizen, die zo kenmerkend zijn voor de streek.

Als je zin hebt kun je de wijnroute van de Elzas nemen en van camping tot camping trekken om de meest bekende wijnhuizen te ontdekken: Ribeauvillé, Riquewihr en Obernai zijn de moeite waard, zowel voor de kwaliteit van hun wijnen als de prachtige landgoederen met eindeloze wijngaarden. Van daaruit kun je naar Lotharingen en de Vogezen. Als je van lange wandeltochten houdt kun je lekker door de bergen trekken, in de buurt van Saint-Dié, Gérardmer of Remiremont.

Reis verder tot aan Nancy, de prefectuur van de streek Meurthe-et-Moselle. Struin rond op het Place Stanislas en door de kronkelende straatjes van de oude binnenstad. Eindig je parcours in Lotharingen en de Elzas met een bezoekje aan de twee rivieren die er doorheen lopen: de Maas aan de ene kant en de Rijn aan de andere kant. Maak een boottochtje en geniet van het prachtige en vaak onbekende landschap.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie