Les Castels et Sites & Paysages gaan samen verder als Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Regio's

Campings in de Auvergne

De Auvergne, midden in het Centraal Massief, is een gebied met uitgestrekte vlaktes, ideaal voor natuurliefhebbers. Het diverse landschap leent zich dan ook uitstekend voor sportieve en culturele uitstapjes. De Auvergne, bekend vanwege de vulkanen en thermale oorden, is onderverdeeld in verschillende gebieden, de “monts du Cantal”, waar de grootste vulkaan van Europa te vinden is. Het massief van de monts Dore biedt de hoogste top van het Centraal Massief (de Puy Sancy van 1886 meter hoog). De Châine des Puys telt zo’n honderd vulkanen!

Vanaf
112,00
Van 23 apr - 30 apr
Vanaf
84,00
Van 02 okt - 09 okt
Pluspunten
  • Een heuvelachtig kampeerterrein aan de rivier
  • De staanplaatsen van minimaal 120 m²
  • Het verwarmde zwembad en kikkerbad
Bekijken

Een camping van Le French Time in de Auvergne

Het groene landschap van de Auvergne met zijn slapende vulkanen telt een groot aantal weilanden, meren en waterbronnen waar je als bezoeker heerlijk van kunt genieten.

Hoewel de vulkanen dé trekpleister van de natuur in de Auvergne zijn, heeft de streek ook een ongelofelijke flora en fauna. Samen met de Lorraine is de Auvergne de énige streek in Frankrijk waar zeeplanten in het binnenland te vinden zijn. In het veen leven verschillende vleesetende planten. Vetblad en zonnedauw voeden zich met insecten om het gebrek aan voedsel in de arme bodem te compenseren.

Langs rivier de Allier kom je met een beetje geluk bevers en otters tegen. De Auvergne is één van de zeldzame streken waar je deze beestjes nog kunt zien.

Kies voor een camping in de Auvergne: de streek heeft werkelijk van alles te bieden.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie