Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Jura

Zin om het hogerop te zoeken? Bekijk dan onze selectie aan luxe campings in de Jura en reserveer een staanplaats, stacaravan of originele accommodatie.

Bijtanken in de natuurgebieden van de Jura

Klaar voor een wandeling? Maak gebruik van de ligging van je camping in de Bourgogne-Franche-Comté en breng een bezoek aan de bas-marais du Val Dessous in Ménétrux-en-Joux, waar je Highlands Cattle (Schotse koeien) kunt bewonderen in de groene weilanden. Wandel verder over de corniche de la Culotte, een verrassend natuurgebied met overheersend Zuid-Franse flora en fauna die prima groeit in het droge klimaat, in combinatie met planten uit de bergen. Een picknick in het heideveld, lijkt het je wat?

Campingvakantie: ontdek de steden en typische dorpjes van de Jura

Hoewel het landschap van de Jura natuurlijk fantastisch is moeten we niet vergeten dat de streek ook qua steden heel wat te bieden heeft. Om je daarvan te overtuigen kun je naar Château-Chalon, dat met vlag en wimpel uit de bus kwam als een de Mooiste Dorpen van Frankrijk. Het bezoek gaat verder in Baume-les-Messieurs, een pareltje dat in een unieke natuur verstopt ligt. Ontdek ook het erfgoed van Dole of Salins-les-Bains. Ligt je camping vlak bij Lons-le-Saunier? Ontdek dan dit bekende en ontzettend aangename kuuroord.

Aan tafel! Geniet van de culinaire specialiteiten uit de Jura

Een campingvakantie in de Jura zonder een uitgebreide maaltijd? Ondenkbaar! Dit stukje paradijs heeft een ruim aanbod van streekproducten waarvan de een nog lekkerder dan de ander. Na een kijkje te hebben genomen bij de koeien in de weilanden kun je de kaasspecialiteiten uit de Jura proeven: comté, cancoillotte, morbier, mont d’or... En, als je dan toch calorieën aan het sparen bent, kun je net zo goed ook de bekende worsten uit Montbéliard en Morteau proberen. Miam!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie