Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Ille-et-Vilaine

Zin om de Haute-Bretagne te ontdekken? Reserveer een campingvakantie in de Ille-et-Vilaine en ontdek de bezienswaardigheden die de streek zo bekend maken. Van het kasteel van Fougères tot de…

Een campingvakantie met je gezin: op zoek naar de schatten van de Ille-et-Vilaine!

Laten we eerlijk zijn: we dromen allemaal van een campingvakantie in Bretagne. Een fantastisch kustgebied, prachtige eilandjes om te ontdekken, middeleeuwse stadjes, een overvloed aan natuurgebieden... Een ding is zeker: deze streek is bijzonder aantrekkelijk. Heb je gekozen voor een camping in de Ille-et-Vilaine? Dan kun je op zoek naar de stadsmuren van Saint-Malo, de tijdloze sfeer van Dinard, het middeleeuwse centrum van Rennes, het bos van Brocéliande maar ook de oevers van de Rance. En als kers op de kouign-amann koek: door een staanplaats te reserveren op een camping in Dol de Bretagne of de baai van de Mont-Saint-Michel kun je van je vakantie gebruikmaken om het bekende monument te bezoeken dat ook wel het Wonder van het Westen wordt genoemd.

Van Saint-Malo tot Redon: een parcours met duizend gezichten

Wist je dat? De Smaragdkust dankt zijn naam aan de kleur van het water. Naar gelang de data van je verblijf in de Ille-et-Vilaine heb je misschien het geluk dat je vanaf de stadsmuren van Saint-Malo of de strandboulevard Sillon het schouwspel van het springtij kunt bewonderen. In Dinard biedt de strandboulevard Clair de Lune een prachtige wandeling langs de zee. En dan op naar het historische centrum van Rennes voor een kijkje bij de vakwerkhuizen in de middeleeuwse straatjes. Om de dag af te sluiten kun je op een van de rivieren van de Ille-et-Vilaine een tochtje maken met een bootje, aak of kajak voordat je een bezoek brengt bij het centrum Mégalithes et Landes de Saint-Just: een prachtig natuurgebied en prehistorisch park.

Aan tafel! De specialiteiten uit de Ille-et-Vilaine: streekproducten en heerlijke gerechten

De bekende Bretonse galette-saucisse (een soort hartige pannenkoek met worst) is een specialiteit die je overal vindt in de Ille-et-Vilaine. De tarwepannenkoek met gegrilde varkensworst kan gegeten worden als tussendoortje op de markten in de streek, als lunch uit het vuistje of als hapje bij het aperitief. Een traditie waar heel je gezin van zal genieten... Voor het ontbijt kun je kiezen voor de craquelins uit Saint-Malo. Het zijn heerlijke minibroodjes. Proef ook de paalmosselen uit de baai van de Mont-Saint-Michel, met AOP-keurmerk, of een sneetje met pommé, een speciale jam uit de streek rond Rennes.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie