Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Hautes-Pyrénées

Zin om bij te tanken? Bekijk onze selectie aan campings in de Hautes-Pyrénées en ontdek de Pic du Midi, het fascinerende Lourdes maar ook het unieke landschap in het keteldal van Gavarnie of bij de…

Een natuurvakantie met je gezin, midden in de Hautes-Pyrénées

Na je koffers te hebben uitgeladen op een camping in Occitanië kun je de omgeving eindelijk gaan verkennen. De Hautes-Pyrénées is een bewuste keuze voor mensen die houden van wandelen in de natuur. Dus trek je beste wandelschoenen aan en vertrek op een van de paden door het glooiende landschap. Duik in de bossen van La Barousse, bezoek de wijngaarden van de Val d’Adour en geniet vanuit de heuvels van het schitterende uitzicht op de Pyreneeën.

Van Bagnères-de-Bigorre tot Tarbes en Lourdes: een cultureel parcours door de Hautes-Pyrénées

Het is duidelijk dat de natuur overal aanwezig is in de Hautes-Pyrénées. Je vindt er vlaktes, dalen, bergen, bossen en schitterende meren. Maar er liggen ook prachtige plaatsjes die je tijdens je verblijf kunt ontdekken. Heb je gekozen voor een camping vlak bij Lourdes? Dé gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit dorpje, dat een wereldwijd bekend bedevaartsoord werd. Neem een kijkje in Tarbes en geniet van de karakteristieke gebouwen en gevels. Voor een verkwikkend uitstapje kun je naar Bagnères-de-Bigorre, een kuuroord waar al eeuwenlang talloze kuurgasten komen.

Op zoek naar de culinaire specialiteiten uit de Hautes-Pyrénées

Je campingvakantie in Occitanië is ook het ideale moment om het brede aanbod van streekproducten te ontdekken. Om te beginnen de witte bonen uit Tarbes, een bekend product uit de Hautes-Pyrénées, waar ze gebruikt worden in gerechten als ragout, stoofpotjes, cassoulet en salades. Bij de slager vind je lamsvlees uit Barèges-Gavarnie en zwart varkensvlees uit Bigorre. Met hun malse vlees en unieke smaak staan ze bovenaan het lijstje van streekproducten. En in de Hautes-Pyrénées is een maaltijd niet compleet zonder een ganzen- of eendenkonfijt, bewaard in hun eigen vet.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie