Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen en steden

Campings in de Eure

Het departement Eure ligt tussen Rouen en Honfleur. Een verrassende streek! Kies voor een van onze Normandische campings en vertrek in de voetsporen van Claude Monet naar Giverny, reserveer een…

Van de oevers langs de Seine tot de plassen van Giverny: een romantisch parcours door Normandië

Het is geen toeval dat Claude Monet niet weg wilde uit zijn huis in de Eure... Deze kunstschilder en tuinliefhebber hield van de unieke lichtinval en sfeer van dit stukje Normandië en vestigde zich in 1883 dan ook definitief in Giverny. Ontdek het zelf en laat je tijdens een campingvakantie in Normandië verrassen door de Eure: romantische moerassen, stadjes van kunst en geschiedenis maar ook varen op de Seine. Neem een kijkje bij de Vieux Moulin de Vernon: een prachtig bouwwerk op een brug, bezoek het kasteel van Bizey voordat je even stopt bij de kikkers die tussen de lelies op de plassen van Giverny poseren... En wat als je van een vakantie op een camping bij Honfleur gebruik maakt om de Seine af te varen?

Een campingvakantie in de Eure: op zoek naar de Normandische steden

Het stadje Bernay, gebouwd op de oevers van de Charentonne en de Cosnier, draagt het label “stad van kunst en geschiedenis”. Het loopt er over van prachtige architectuur. Maak een reis door de tijd tijdens een wandeling door de straatjes met middeleeuwse huizen, stop even bij de gevel van het “cruiseschip-huis”, het boegbeeld van de Art Deco stroming in de Eure, en ontdek de ultramoderne mediatheek in een oude, compleet gerenoveerde molen. Het bezoek gaat verder in het historische centrum van Pont-Audemer, Louviers en Évreux... Heb je gekozen voor een camping bij de kastelen van de Loirestreek? De rijkdommen van de Eure liggen vlakbij en zijn zeker een bezoekje waard!

De culinaire kant van de Eure: specialiteiten uit de streek en heerlijke producten

Wie Normandië zegt, zegt melkproducten! Op dit gebied is de Eure niet achtergebleven. Om te beginnen biedt de streek de bekende Pavé du Plessis, een heerlijk kaasje dat lijkt op camembert, maar ook de Caugéen, een geitenkaas uit de omgeving van Évreux. De mirliton van Pont-Audemer wordt gezien als de oudste specialiteit uit de Eure: deze gerolde koekjes met pralinevulling bestaan al sinds de middeleeuwen. Je vindt ze in Pont-Audemer, bij de banketbakkers en snoepwinkels van dit prachtige Normandische stadje. Maak van je bezoek gebruik om de worstjes uit Pont-Audemer te proeven: een specialiteit op basis van varkensvlees, appel en pommeau. Miam!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie