Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Creuse

Wil je bijtanken? Bekijk dan onze selectie aan luxe campings in de Creuse en ontdek de streek bij het Plateau de Millevaches, het Lac de Vassivière of de Monts de Guéret...

Kamperen in de Creuse: een echte natuurvakantie

Zin om lekker te sporten in de Creuse? Dat komt dan goed uit want de streek biedt talloze paden die je met je gezin of vrienden kunt ontdekken. Het bos van Chabrières, tussen de Vallée de la Gartempe en de Vallée de la Creuse, bestaat uit een reeks heuvels die bekend zijn onder de naam Monts de la Marche. Als je hebt gekozen voor een camping in de buurt van Montluçon kun je een kijkje nemen bij het Plateau de Gentioux of Millevaches.

Guéret, Dun-le-Palestel, Boussac...: een cultureel parcours door de steden van de Creuse

Na volop te hebben genoten van de natuur en lekker te zijn bijgekomen op een camping in de Nouvelle-Aquitaine is het tijd om de steden en dorpen van de Creuse te gaan verkennen. Om te beginnen de huizen van schrijver Marcel Jouhandeau en kunstschilder Fernand Maillaud, die beide in Guéret woonden. Neem dan een kijkje bij Dun-le-Palestel, op de Sint-Jakobsroute, en Boussac: hier vind je een indrukwekkend kasteel waar schrijfster Georges Sand meerdere malen verbleef.

Zin in iets lekkers? Ontdek de culinaire specialiteiten uit de Creuse!

De uitgebreide en bekende gerechten van de Creuse zijn heerlijk om samen met je gezin of vrienden van te genieten tijdens een gezellige maaltijd. Begin met een paté van aardappels, gevolgd door een kaasfondue uit de Creuse, die niets te wensen over laat in vergelijking met die uit de bergen. Om met iets zoets af te sluiten kun je een stukje creusois nemen: een heerlijke hazelnootcake. Volgens de legende hebben monniken uit de Creuse het recept van deze cake tijdens de middeleeuwen op een perkament gevonden.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie