Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Charente-Maritime

Van de zoutpannen op het île de Ré tot de middeleeuwse straatjes van La Rochelle, maar ook de steigers van Natuurreservaat Moëze-Oléron: laat je verrassen tijdens een campingvakantie in de…

Een natuurvakantie in de Charente-Maritime

Klaar om je ogen uit te komen kijken? Een campingvakantie in de regio Nouvelle-Aquitaine is dé gelegenheid om de natuurgebieden van de Charente-Maritime te ontdekken. Op het menu: de zoutpannen van het île de Ré, de grotten van Régulus of het Natuurreservaat Marais de Brouage. Wil je nog meer? Pak dan een verrekijker en breng een bezoekje aan het vogelreservaat van het île d’Oléron.

Royan, Jonzac, La Rochelle...: ontdek de steden van de Charente-Maritime

Heb je gekozen voor een camping vlak bij Royan? Op naar de wijk Pontaillac, waar je nog Belle Epoque en Art Nouveau villa’s vindt in deze badplaats die hard werd getroffen door de bombardementen van WWII. Het prachtige historische stadje Jonzac, bekend vanwege de druk bezochte thermale baden, ligt in de streek van de Haute-Saintonge. Na het kasteel en het klooster te hebben bewonderd kun je naar La Rochelle voor een duik in de oude binnenstad, voordat je heerlijk gaat rondstruinen langs de kades van de oude haven.

Charente-Maritime: een streek van heerlijke specialiteiten

Na volop te hebben genoten van de historische stadscentra en natuurgebieden van de Charente-Maritime is het tijd om te proeven! Het begint allemaal met de krieltjes van het île de Ré: deze zachte en zoete aardappeltjes met dunne schil hoef je niet te schillen om ze te kunnen eten. Heerlijk met een snufje zout van het île de Ré... Zeekraal, een gezond zeeplantje, geeft een extra krokante en zilte bijt aan je gerecht. Als dessert of lekker tussendoortje kun je kiezen uit een stukje galette charentaise, een lekkere zachte koek, of een zakje bois cassé: suikersnoepjes die op stukjes hout lijken.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie