Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Loiret

Droom je van vakantie met bezoekjes aan monumenten, lekker eten en bijtanken in de natuur? Stop met zoeken en reserveer nu een plekje op een van onze campings in de Loiret!

Een natuurvakantie in de Loiret: bekijk onze tips voor uitstapjes

Eenmaal aangekomen op een camping in Centre-Val de Loire kun je meteen gaan kijken bij een van de natuurgebieden uit de Loiret. Met welk stukje natuur ga je beginnen? Het Natuurpark Dolines de Limères, met 60 hectare aan bossen en dolines, een geologische bezienswaardigheid? Tenzij je liever langs de rivieroevers wandelt door natuurgebied Grèves et îles de Maimbray...

Orléans, Beaugency, Montargis...: een cultureel parcours door de Loiret

Een vakantie vlak bij de kastelen van de Loirestreek in de Loiret is dé gelegenheid om het kasteel van La Ferté-Saint-Aubin te ontdekken, het kasteel van Meung-sur-Loire, het kasteel van Gien of het kasteel van La Bussière. Het is ook het perfecte moment om het historische centrum van Orléans, Montargis of Gien te bezoeken en te genieten van een romantische wandeling langs de oevers van Beaugency.

 

Een smakelijk parcours door de Loiret

Zijn je smaakpapillen nieuwsgierig aangelegd? Ben je een liefhebber van lekker eten? De Loiret biedt een groot aantal culinaire specialiteiten die je tijdens je verblijf op de camping kunt ontdekken. De worst uit Jargeau, hét boegbeeld van de lokale specialiteiten, kan al meer dan negen eeuwen worden geproefd in de streek. Neem ook een stukje cendré d’Olivet, een kaasje in as gerold, of een crottin de Chavignol, geitenkaas die al meerdere jaren zowel een AOP als een AOC keurmerk draagt. Kies voor het dessert een sneetje met Cotignac, een heerlijke jam van kweepeer.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie