Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Departementen

Campings in de Aude

Zin in een vakantie in Zuid-Frankrijk? Door te reserveren op een camping in de Aude weet je zeker dat je kiest voor de combinatie van uniek erfgoed, luieren op het strand en wandelen in een ongerepte…

Van de Katharenstreek tot het middeleeuwse Narbonne: een uniek cultureel parcours

Hou je van geschiedenis? De streek telt wel tweeëntwintig middeleeuwse plaatsjes, kastelen en abdijen, overblijfselen uit de tijd van de Katharen. Van de abdij van Fontfroide tot het kasteel van Montségur reis je hier door de tijd op zoek naar deze middeleeuwse religieuze beweging. Kies je liever voor natuur? Dan kun je nu alvast beginnen met het plannen van een wandeling langs het Canal du Midi, door het veengebied van de Montagne Noire of over de rotspaden van de Corbières. Allemaal unieke cultuur- en natuurplekken die je tijdens je campingvakantie in Occitanië kunt ontdekken.

Een campingvakantie in de Aude vlak bij de stad

Door een huuraccommodatie of staanplaats te reserveren op een camping bij Narbonne of door te kiezen voor een camping in de buurt van Carcassonne kun je alle hoeken van deze twee steden gaan verkennen en genieten van alles wat ze te bieden hebben. Wandelen langs de oevers van het Canal de la Robine in Narbonne, de stadsmuren van Carcassonne beklimmen... Je hoeft alleen nog maar te kiezen! En mensen die graag cultuur, winkelen in de stad en luieren op het strand willen combineren kunnen naar Narbonne-plage: een badplaatsje bij de stad Narbonne.

De specialiteiten uit de Aude: een smakelijke reis

Wist je dat? Wijnbouw bestaat in deze streek al meer dan tweeduizend jaar en maakt dan ook volledig deel uit van de cultuur in de Aude. Dé gelegenheid voor liefhebbers om langs de wijnroute een aantal wijnen te proeven... Bij een drankje hoort een hapje en je kunt daarbij kiezen uit allerlei heerlijke vleeswaren uit de Montagne Noire en het Pays de Sault. Qua hoofdgerecht is het aanbod uitgebreid: bouillabaisse, gegrilde vis, een cassoulet stoofpotje met eendenkonfijt, lamsvlees uit de Katharenstreek, een handvol oesters uit Leucate... Voor het dessert kun je kiezen uit honing, noga of geglaceerde kastanjes uit de streek, zo lekker!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie