Les Castels et Sites & Paysages gaan samen verder als Le French Time
Mijn favorieten

Veelgestelde vragen gezondheidspas

Wij krijgen veel vragen over de Franse gezondheidspas (coronabewijs) die sinds kort van kracht is. Hier vind je de belangrijkste antwoorden op vragen die je kunt hebben over dit onderwerp.


Heb ik een gezondheidspas nodig voor mijn vakantie op een camping van Le French Time ? 

Op de meeste campings van Le French Time wordt er bij aankomst naar een geldige gezondheidspas gevraagd. Bepaalde campings hebben hun toegangsvoorwaarden versoepeld om hun vakantiegasten een zorgeloze vakantie te bieden. Gasten zonder coronabewijs kunnen bij aankomst gewoon gebruikmaken van hun huuraccommodatie of kampeerplaats. Zonder de pas hebben zij op de camping echter geen toegang tot de faciliteiten waar een gezondheidspas wordt gevraagd. Neem gerust contact met ons op voor de lijst met de betreffende campings.

Wat is een gezondheidspas? 

Een gezondheidspas is het bewijs voor: 

  • een compleet uitgevoerde vaccinatie
  • een negatieve PCR- of antigeentest van minder dan 48 uur 
  • een positieve PCR-test als bewijs voor herstel van corona, van minimaal 11 dagen en minder dan 6 maanden geleden.

Deze documenten kunnen digitaal of in papierformaat worden getoond.

Ik ben niet gevaccineerd... Moet ik elke 48 uur een PCR- of antigeentest tonen?

Nee, je hoeft bij aankomst maar één keer een PCR- of antigeentest te laten zien. Vanaf dat moment heb je onbeperkt toegang tot al onze faciliteiten en diensten, ongeacht de lengte van je verblijf.

Hoe wordt mijn gezondheidspas gecontroleerd? 

De gezondheidspas kan op twee manieren gecontroleerd worden: 

De standaard manier: één controle bij aankomst op de camping, voor alle medereizigers van 18 jaar en ouder. De standaardcontrole is bedoeld om het verblijf van vakantiegasten zo comfortabel mogelijk te maken: slechts één controle voor alle campingfaciliteiten, in plaats van elke 48 uur een test.

Op bepaalde campings: op elke plek waar een gezondheidspas nodig is, wordt er bij de ingang een controle uitgevoerd (bar, restaurant, zwembad). Bij deze methode kunnen campinggasten zonder coronabewijs gewoon gebruikmaken van hun kampeerplaats of huuraccommodatie, maar niet van de andere faciliteiten ter plaatse. Neem contact met ons op voor de lijst met de betreffende campings.

Als ik de camping af ga om de omgeving te ontdekken, moet ik dan bij terugkomst een geldige gezondheidspas laten zien? 

Op de campings van Le French Time is kamperen heel eenvoudig. Met een geldige gezondheidspas heb je onbeperkt toegang tot de camping (ongeacht de lengte van je verblijf of het aantal uitstapjes buiten de camping).

Is de gezondheidspas verplicht voor kinderen? 

Goed nieuws voor gezinnen: t/m 30 augustus hoeven kinderen onder de 18 jaar geen gezondheidspas te hebben. Ideaal dus om met heel je gezin op zoek te gaan naar de mooiste landschappen van Frankrijk!

Is het dragen van een mondkapje verplicht op de camping?

Geniet van de buitenlucht! Buiten hoeft je geen mondkapje te dragen. Op alle plekken binnen is het mondkapje echter verplicht. Bij de activiteiten die buiten plaatsvinden worden alle geldende corona- en afstandsmaatregelen nageleefd.

Zijn de speel-, sport-, en jeu-de-boulesterreinen toegankelijk?

Ja, zolang iedereen zich houdt aan de geldende corona- en afstandsmaatregelen. Er wordt geen coronabewijs gevraagd voor de toegang ervan.

Gaan de kinderclubs en activiteiten deze zomer gewoon door? 

De meeste activiteiten voor kinderen en volwassenen gaan gewoon door. Hierbij worden alle geldende corona- en afstandsmaatregelen nageleefd.

Ik maak een reis langs verschillende campings van Le French Time ... Moet ik op elke camping een geldige gezondheidspas tonen? 

Ja, op elke camping wordt bij aankomst een geldige gezondheidspas gevraagd. Wist je dat: het is heel eenvoudig om een antigeentest uit te laten voeren. Het resultaat is binnen een half uur bekend. Neem contact op met de camping waar je hebt gereserveerd voor informatie over de dichtstbijzijnde testlocaties. 

 

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie