Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten

Ga naar een ecologische camping, Clef Verte-ecolabel

Le French Time biedt een selectie van campings met een milieukeurmerk in de mooiste plaatsen van Frankrijk, die het ecolabel Green Key of het Europese ecolabel hebben gekregen. Om deze indrukwekkende en indrukwekkende natuur in stand te houden, handelen deze campings dagelijks in harmonie met de natuur.


Eco-label camping voor een eco-verantwoorde vakantie

Het behoud en de bescherming van het natuurlijke erfgoed van Frankrijk is een echte uitdaging voor de eigenaars van de campings van Le French Time. Daarom doen ze dagelijks hun best om deze prachtige natuur te behouden.

De campings van Le French Time zetten zich in voor het milieu in samenwerking met het Clef Verte-ecolabel. Dit label wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven die zich in een beschermde omgeving bevinden en die milieuvriendelijkere ecologische praktijken bevorderen.

Sommige Le French Time campings hebben het Europese Ecolabel gekregen. Net als bij het Green Key-label zetten deze campings zich in voor de beperking van hun water- en energieverbruik, de vermindering van hun afvalproductie, de bevordering van hernieuwbare bronnen en vooral de bewustmaking van de klant van de noodzaak om het milieu en de natuur te beschermen.


Hoe werkt een camping met een eco-label?

Het ecolabel garandeert u een verantwoord toerisme op campings die hun impact op het milieu proberen te beperken. Le French Time campings gebruiken milieuvriendelijke producten en apparatuur die gebruik maken van schone energie. Zonder ooit uw comfort te verminderen, streeft de camping ernaar om het energie- en waterverbruik te beperken, de afvalproductie te verminderen en hernieuwbare energieën te bevorderen......
In een zwembad dat verwarmd wordt door middel van zonnepanelen, een autonome energiecabine of een restaurant dat uitsluitend lokale producten serveert, geniet u van een meer verantwoorde vakantie op een camping met een eco-label.


Een ecotoeristische aanpak op dagelijkse basis op de campings

Elke dag investeren de campings Les Castels by Le French Time et Sites et Paysages by Le French Time zich in deze eco-verantwoordelijke en ecotoeristische aanpak. Enkele concrete acties die op de campings van Le French Time zijn uitgevoerd om de natuur te beschermen:

  • Installatie van warmtepompen voor zwembadverwarmingssystemen

  • Installatie van thermische zonnepanelen voor de verwarming van sanitair water

  • Installatie van lichtsensoren voor buitenverlichting

  • Toegang tot selectieve sortering, compost en verdichting van het afval

  • Gebruik van elektrische voertuigen

  • Verwijdering van plastic zakken in de kruidenierswinkel ten gunste van herbruikbare draagtassen

Sites et Paysages gaan nog een stap verder en zetten zich in voor "VERT DEMAIN” [Op naar een groene morgen]

Meer weten
Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie