Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Limoges

Op zoek naar een authentieke en levendige bestemming? Reserveer dan nu een staanplaats of huuraccommodatie op een van onze campings vlak bij Limoges en ga op zoek naar het unieke erfgoed van dit…

Een natuurvakantie in Limoges

[Translate to Néerlandais:]

Wil je bijtanken? In de omgeving van Limoges vind je talloze mogelijkheden om je uit te leven in de natuur. Te paard, te voet, met de fiets en zelfs op een ezel: maak een tocht rond het meer van Vassivière, voordat je aan boord stapt richting het prachtige île de Vassivière. En je hoeft niet naar de oceaan om te kunnen luieren op het zand: vlak bij Limoges heten de stranden van Saint-Pardoux je welkom voor een verkwikkende pauze. Ter plaatse kun je kiezen uit talloze watersporten of beginnen aan een boomklimparcours. 

Kamperen vlak bij Limoges: op zoek naar het culturele erfgoed van de stad

[Translate to Néerlandais:]

Natuurlijk is Limoges de porseleinstad, maar dat niet alleen! De stad staat bekend als de wereldwijde hoofdstad van de vuurkunst, met alle technieken voor het bewerken van grondstoffen door het gebruik van hitte. De stad is ook bekend vanwege het station, een prachtig bouwkundig meesterwerk. Om een goede indruk te krijgen van de bijzondere sfeer in de stad kun je rondstruinen door de geplaveide straatjes, een kijkje nemen bij de unieke koetspoorten of een bezoek aan de Ville Haute (de wijk met het kasteel van de burggraven) afwisselen met het centrum, bekend vanwege de bisschoppen. Een vol programma!

De culinaire specialiteiten van Limoges

[Translate to Néerlandais:]

Een campingvakantie in de Haute-Vienne zonder te proeven van een kersenclafoutis? Ondenkbaar! Je reisje naar Limoges is ook de gelegenheid om galetous (tarwecrêpejes) te proeven, Corrézon kaas of boeren tomme-kaas uit de Limousin. Voor het dessert kun je kiezen voor de unieke smaak van burgou: een cake uit Limoges op basis van kastanjes en bladerdeeg.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie