Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Corcieux

Welkom in Corcieux! Dit stadje midden in de Vogezen is dé bestemming om met je gezin of vrienden bij te tanken in de natuur. Bekijk onze selectie aan luxe campings en reserveer nu een campingvakantie…

Een natuurvakantie in Corcieux

[Translate to Néerlandais:]

Hier kunnen liefhebbers van wandelen in de heuvels uitstekend uit de voeten... Trek je beste wandelschoenen aan en ga voor een tocht op een van de paden die door het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges lopen. Je kunt dit fantastische recreatiegebied ook met de mountainbike of te paard ontdekken. Tenzij je liever een van de rotswanden van dit natuurpark beklimt? En voor een verkwikkende wandeling kun je naar de oevers van de waterplassen in het natuurgebied, om te zwemmen, zeilen, roeien, duiken, kanoën of windsurfen.

Op zoek naar de geschiedenis van de Vogezen

[Translate to Néerlandais:]

Een campingvakantie in de Vogezen is ook dé gelegenheid om de rijke geschiedenis van de streek te ontdekken. In Domrémy-la-Pucelle kun je het geboortehuis van Jeanne d’Arc bezoeken, dat sinds de 15e eeuw zorgvuldig bewaard wordt. En dan op naar de kastelen van de prinsen uit Senones, de hoofdstad van een oude, onafhankelijke staat in de 18e eeuw: het Prinsdom van Salm Salm. Eindig deze verrassende reis door de tijd bij de Haut-Fer de la Hallière, een van de laatste houtzagerijen uit de streek, getuige van een unieke vakkennis.

De culinaire specialiteiten uit de Vogezen

[Translate to Néerlandais:]

Wat is er lekkerder dan de culinaire specialiteiten uit de Vogezen? De andouille-worst uit de Val d’Ajol wordt traditiegetrouw gegeten in een salade of met aardappeltjes. Vind je vis lekkerder? Probeer dan een sneetje forelpaté des Abbesses. ‘s Zomers is een salade uit de Vogezen, met gerookte spekjes en room een heerlijke maaltijd. Râpés Vosgiens, een dunne koek van geraspte aardappels en gefrituurde uitjes kun je heel makkelijk maken, zelfs op de camping. Een must om met je gezin te proeven.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie