Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Lourdes

Elk jaar verwelkomt de stad Lourdes meer dan zes miljoen bezoekers en bedevaartsgangers van over de hele wereld. Laat je verrassen door de unieke sfeer en kracht van dit plaatsje in hartje Pyreneeën.…

Een campingvakantie in Lourdes: een ervaring op maat met Le French Time

[Translate to Néerlandais:]

Met de campings van Les Castels en Sites & Paysages by Le French Time wordt het wel heel makkelijk om gezelligheid en natuur centraal te stellen tijdens je vakantie in Lourdes. De eigenaren van onze campings heten je van harte welkom en delen graag hun beste tips met je. Vanuit een staanplaats of originele huuraccommodatie kun je er gemakkelijk op uit om de streek te ontdekken. Wissel natuurwandelingen af met tochten door de bergen en bezoekjes aan de bekende monumenten van Lourdes.

Van een bergdorpje naar een wereldwijd bekend bedevaartsoord: het fascinerende verhaal van Lourdes

[Translate to Néerlandais:]

Het stadje is gebouwd op een rotspunt aan de voet van de Pyreneeën, in de oude streek Bigorre. Op 11 februari 1958 is Lourdes slechts een bergdorpje, wanneer de jonge Bernadette Soubirous de eerste mariaverschijning in de grot van Massabielle ziet. Het nieuws verspreid zich snel en inwoners uit de omgeving komen naar de grot om op hun beurt een wonder mee te kunnen maken. In de loop der maanden en jaren krijgt het fenomeen steeds meer omvang: gelovigen en nieuwsgierigen bezoeken massaal de stad. Een aantal jaar later wordt er een heiligdom gebouwd, samen met de Rozenkransbasiliek en de basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis.

Een campingvakantie in de buurt van Lourdes: het vertrekpunt voor talloze excursies

[Translate to Néerlandais:]

De geografische ligging van Lourdes maakt het een uitstekend vertrekpunt voor talloze wandelingen in de Pyreneeën. Verken samen met je partner, kinderen of vrienden de schatten uit de streek: de bekende bergpassen van de Pyreneeën, de Pic du Midi van Bigorre of het Nationaal Park van de Pyreneeën. Om na al die uitstapjes je kuiten wat rust te geven kun je een van de specialiteiten uit de streek proeven: ham uit de Bigorre, een croustade de pommes (appeltaart) of lamsvlees met haricots tarbais (witte bonen met een speciaal keurmerk).

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie