Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Lons-le-Saunier

Het stadje Lons-le-Saunier, bekend om zijn thermale baden, is ideaal gelegen tussen de Bresse en het Pays des Lacs. Maak van je vakantie op een luxe camping in de buurt van Lons-le-Saunier gebruik om…

Kamperen in de buurt van Lons-le-Saunier: onze tips voor natuuruitstapjes

[Translate to Néerlandais:]

Hou je van wandelen? Fan van trailrunning? Aanhanger van gezinswandelingen? Dan ben je hier op de juiste plek! In de omgeving van Lons-le-Saunier loopt het over van bewegwijzerde paden die je te voet of met de mountainbike kunt nemen. Ze zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Begin met het uitzichtterras van Montorient of dat van Montaigu en geniet van het uitzicht op de omgeving. Ga vervolgens naar het keteldal van Baume-les-Messieurs, dat gezien wordt als een van de mooiste plekken uit de streek. Maak van je bezoek gebruik om een kijkje te nemen bij de grotten van Baume-les-Messieurs!

Bezoek aan Lons-le-Saunier: van la Vache Qui Rit naar het Place de la Comédie

[Translate to Néerlandais:]

Je wist het misschien niet, maar hier werden de eerste stukjes van de bekende Vache Qui Rit kaas gemaakt... Om alles te weten te komen over dit bekende product kun je naar het museum van het kaasje. Tijdens een ludiek parcours ontdek je de geheimen van dit kaasje dat in 1921 werd bedacht en met een beetje geluk kom je er eindelijk achter waarom het “de lachende koe” heet! En dan op naar het Place de la Comédie, voordat je wat verfrissing zoekt bij de waterspuiten van het Place de la Liberté. Geniet van de aangename sfeer in dit prachtige kuuroord tijdens een wandeling onder de bogen van de stad, voordat je een kijkje neemt bij het Parc des Bains, een park van 7 hectare dat rond de thermale baden van de stad ligt.

Een culinaire vakantie in Lons-le-Saunier

[Translate to Néerlandais:]

Nadat je volop hebt genoten van de natuuromgeving rond Lons-le-Saunier en allerlei culturele plekjes hebt bezocht is het tijd om te genieten van een hapje eten. Tijdens een picknick of een maaltijd met je gezin of vrienden kun je kiezen voor vleeswaren als Morteau-worst of gedroogde worst uit de Jura. Neem daarbij een rijk gevuld kaasplankje met specialiteiten als cancoillotte, grijze tomme-kaas, Arlier of marimolle. Een paar sneden brood erbij en klaar!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie