Les Castels et Sites & Paysages gaan samen verder als Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings La Romieu

Het dorpje La Romieu ligt tussen de heuvels, op het kruispunt van de Sint-Jakobsroute van Le Puy-en-Velay naar Rocamadour. La Romieu is veel meer dan een tussenstop: het biedt alles voor een unieke campingvakantie. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Volg de gids!

Vanaf
210,00
Van 04 sep - 11 sep
Vanaf
693,00
Van 23 apr - 30 apr
Vanaf
140,00
Van 23 apr - 30 apr
Pluspunten
  • Het uitzicht op de heuvels van de Gascogne
  • De staanplaatsen midden in de natuur
  • De heerlijke streekgerechten in het restaurant
Bekijken

Kamperen in de Gers: een programma vol natuuruitstapjes

[Translate to Néerlandais:]

Er lopen talloze wandelparcoursen door de omgeving van La Romieu. Met je beste wandelschoenen aan kun je de bochten van rivier de Petit Auvignon volgen of de oude graafschappen in de Gascogne ontdekken. En wat als je nou een stuk van de Sint-Jakobsroute volgt dat langs La Romieu loopt, voor een wandeling langs dit legendarische parcours? Met de mountainbike kun je langs de oevers van de Garonne fietsen, voor een tochtje langs het water. Maak van de gelegenheid gebruik om een stukje te gaan varen met de kano!

Bezoek aan La Romieu: het historische erfgoed...en de katten

[Translate to Néerlandais:]

Na de kapittelkerk Saint-Pierre te hebben bewonderd, een indrukwekkend bouwwerk uit de 14e eeuw, en een kijkje te hebben genomen bij het washuis van het dorp waar het water van de Petit Auvignon doorheen stroomt, is het tijd om de katten te zoeken! La Romieu staat bekend om zijn kattenlegende, een verhaal dat in de jaren ‘90 de wereld ingebracht werd door een lokale kunstenaar. Beeldhouwer Maurice Serreau maakte kattenbeeldjes en gaf deze aan de winkeliers en inwoners van het plaatsje. Als je goed rondkijkt vindt je er een aantal: weggestopt op vensterbanken van ramen, bij de voordeur of in min of meer verrassende hoeken... Leuk om de kinderen de straten van het dorp te laten verkennen! Om deze katteninvasie leven in te blazen bedacht de kunstenaar een legende: in de middeleeuwen redde een klein meisje La Romieu van de hongersnood dankzij haar katten, die muizen en ratten wegjoegen.

Een campingvakantie in de buurt van La Romieu: rijk aan culinaire specialiteiten

[Translate to Néerlandais:]

Wist je dat? Diverse wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat de culinaire specialiteiten uit de Gascogne goed zijn voor de gezondheid: er zijn minder hart- en vaatziekten te vinden dan elders in Frankrijk. Met die gedachte heb je geen excuus meer om tijdens je vakantie in La Romieu niet te proeven van wat de streek te bieden heeft. Geniet dus van eendenborst en gekonfijte eend, ganzenlever, rillettes, kip... En voor iets verfrissends kun je kiezen voor de kiwi’s en meloenen uit de Gers. Wil je wat extra smaak toevoegen? De knoflook uit de Gers is een heerlijke prikkeling voor je tong...

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie