Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Gien

Zin om tijdens je komende vakantie culturele uitstapjes te combineren met het proeven van heerlijke streekproducten en buitenactiviteiten? Bekijk dan onze selectie aan luxe campings in de Loiret en…

Kamperen in Gien: geniet van talloze natuuruitstapjes!

[Translate to Néerlandais:]

Eenmaal aangekomen op een camping in de Loiret kun je eropuit om de natuur in de omgeving van Gien te gaan verkennen. Om te beginnen de Loire, die gezien wordt als enige ongerepte rivier van Europa. Hét recreatiegebied tijdens je vakantie in de streek. Verken de oevers met de mountainbike of te voet en stop regelmatig om de rijkdommen van de wilde flora en fauna te ontdekken. Op het water kun je kiezen voor een riviercruise of een tochtje met de kano.

Op zoek naar het erfgoed van Gien

[Translate to Néerlandais:]

Wie Gien zegt... zegt aardewerk! Al sinds de 19e eeuw is de stad in heel Frankrijk bekend vanwege het keramiekwerk dat er gemaakt wordt: aardewerk met een laagje glazuur. En om de geschiedenis te ontdekken over de ontwikkeling van deze vakkennis in dit deel van de Val de Loire kun je een kijkje nemen in het keramiekmuseum met winkeltje. Was het leuk? Dan is het nu tijd voor een bezoek aan het kasteel dat al sinds de 15e eeuw met trots uitsteekt boven de stad en de Loire. Het bouwwerk wordt gezien als een toegangspoort voor de Koningsvallei!

Aan tafel! Proef de specialiteiten uit de Loiret...

[Translate to Néerlandais:]

Iedereen zal tijdens je campingvakantie in Gien worden verrast door de rijke keuken van de Loiret. Als hoofdgerecht kun je kiezen voor andouille-worst uit Jargeau, een soort plaatselijke andouillette-worst die traditiegetrouw wordt opgediend met een lekkere aardappelpuree. Je kunt ook een vers gevangen vis uit de Loire proberen. Maak je kaasplankje met kaasjes uit de streek compleet met de cendré d’Olivet, een broertje van de camembert, en een lekkere crottin de Chavignol (geitenkaas). En voor wat zoets kun je Cotignac proeven, een dikke kweepeergelei die al sinds de middeleeuwen in de streek rond Orléans wordt gemaakt.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie