Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Cherbourg

De stad Cherbourg, aan de rand van het schiereiland Cotentin, heeft werkelijk van alles te bieden. Ben je klaar om de schatten van deze Normandische haven te ontdekken? Reserveer dan nu een…

 

Oeps, er zijn nog geen Le French Time-campings en accommodaties op deze bestemming.

Probeer één van onze sterrencampings in la Manche om onuitwisbare herinneringen te creëren.

Cherbourg: dé bestemming voor liefhebbers van zee

[Translate to Néerlandais:]

Wist je dat? Cherbourg heeft de grootste kunstmatige rede ter wereld. En met zijn vijf havens - vis, handel, cruiseschepen, militair en plezievaart -, is Cherbourg een stad waar alles om de zee draait. Leuk om te weten is dat de Titanic hier als laatste stopte langs de kust van het continent voordat het schip naar zijn tragische lot voer. Een campingvakantie in Cherbourg begint dan ook altijd met een wandeling over de kades en langs de kust, waarbij je de heerlijke zilte zeelucht kunt inademen.

Op zoek naar het erfgoed van Cherbourg

[Translate to Néerlandais:]

Nadat je hebt genoten van de kust is het tijd om de stad Cherbourg en omgeving te gaan ontdekken! Een van de must-sees tijdens je campingvakantie in de streek Manche is het kasteel Ravelet. Neem ook een kijkje bij de Cité de la Mer, in het voormalige transatlantische havenstation. Het is een meesterwerk uit de Art Deco periode. Volg de sporen van Vauban, Napoleon en hertogin Mathilde van Vlaanderen, die allemaal hun bouwkundige stempel op de stad hebben gedrukt.

Een culinair tripje door Cherbourg

[Translate to Néerlandais:]

Zin in iets lekkers? Dat komt dan goed uit... Want de Cotentin is het beloofde land voor mensen die van lekker eten houden. Om je daarvan te overtuigen kun je proeven van de room of de boter uit Isigny, maar ook een lepeltje steken in een pot met melkzoet. Besmeer een sneetje gâche (de lokale brioche) of fallue, een soort brioche dat op een melkbroodje lijkt. Geniet ook van de zoete smaak van worteltjes uit Créances en de heerlijke Sint-Jakobsschelpen uit Normandië. Miam!

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie