Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Auxerre

Zin in een vakantie in Bourgondië? Kies dan voor een luxe camping in Auxerre, de hoofdstad van Zuid-Bourgondië en ga op zoek naar de natuur- en cultuurschatten van de streek rond Auxerre.

Kamperen vlak bij Auxerre: talloze natuuruitstapjes op het programma

[Translate to Néerlandais:]

Wil je van je campingvakantie in Bourgondië gebruikmaken om allerlei buitenactiviteiten te doen? Trek dan je wandelschoenen aan en ontdek het Yonne-dal. Ter plaatse kun je een kijkje nemen bij de kalkrotsen van Le Saussois en die van Mailly-le-Château. Het zijn fossiele resten van een oud koraalrif... Indrukwekkend, toch? Ga dan naar de archeologische opgravingen van Escolives of de middeleeuwse dorpjes van de Vallée de la Cure. In de omgeving van Auxerre kun je ook een kano huren om de Yonne vanaf het water te ontdekken.

Onze tips voor culturele uitstapjes in Auxerre

[Translate to Néerlandais:]

Auxerre ligt op een heuvel waar vroeger wijn werd verbouwd en heeft een rijk historisch verleden. Om er een indruk van te krijgen hoef je de stad maar te bekijken vanaf de oevers van de Yonne. Er staan een aantal bouwwerken in het landschap: de Saint-Étienne kathedraal, de Saint-Germain abdij, en de Saint-Pierre kerk steken met trots hun kerktorens uit boven de stad. Struin vervolgens heerlijk rond in de middeleeuwse straatjes van het plaatsje, en kijk omhoog naar het vakwerk op de gevels. Bezoek de Tour de l’Horloge, vlak bij het stadhuis: naast deze klokkentoren uit de 15e eeuw stond vroeger het huis van Cadet Roussel, een 18e eeuwse deurwaarder die als inspiratie werd gebruikt voor een gelijknamig Franse kinderliedje...

Een culinair verblijf in Auxerre

[Translate to Néerlandais:]

Na al die inspanning is het tijd voor ontspanning... En dat komt goed uit, want de keuken van Auxerre is vrijgevig en rijk aan smaak. Begin met een paar gougères (een soort kaassoesjes) of slakken uit Bourgondië, voordat je ham met Chabliswijn proeft. Tenzij je liever een andouillette-worst uit Chablis probeert? Als dessert kun je kiezen voor een handje Marmotte kersen, Duché koekjes, een stukje appeltaart (flamusse) of raisiné bourguignon (een soort gelei van druiven, kweepeer en peren).

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie