Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Aurillac

En wat als Aurillac je alles biedt voor een onvergetelijke vakantie? De stad Aurillac, midden in het Centraal Massief, aan de voet van de heuvels in de Cantal, combineert een rijk verleden met…

Kamperen in de Cantal: een fantastisch recreatiegebied voor buitenactiviteiten

[Translate to Néerlandais:]

Aurillac ligt op 680 meter hoogte, in het lage dal van de Jordanne, vlak bij de zijrivier Cère. Het diverse landschap in de omgeving is geschikt voor zowel gezinswandelingen als uitdagingen voor ervaren sporters. Mensen die graag klimmen kunnen een kijkje nemen bij de top van de Peyre Arse (1806 meter) of de Puy Mary, van 1588 meter hoog. Je kunt ook tijdens een kanotochtje je peddeltechnieken verbeteren op het Lac des Graves.

Vakantie in Aurillac: een vakantie vol culturele uitstapjes

[Translate to Néerlandais:]

Hou je van historisch erfgoed? Dan word je hier volop verwend... In Aurillac vind je verschillende monumenten, om te beginnen met het kasteel van Saint-Étienne, dat met trots boven de stad uitsteekt. Vervolgens kun je in het centrum genieten van de prachtige herenhuizen voordat je een kijkje neemt bij de romaanse kerk Notre-Dame aux Neiges. Zin om je ogen uit te kijken? Ga dan naar de Jardin des Carmes, een groene parel midden in de stad, of het middeleeuwse plein Saint-Géraud, dé plek voor een drankje op het terras.

Geniet van de culinaire specialiteiten uit de streek rond Aurillac

[Translate to Néerlandais:]

Cantal kaas is straks al snel dé favoriete specialiteit van je campingvakantie... Dit kaasje wordt in de streek gemaakt en is heerlijk voor op een broodje, in een salade en allerlei heerlijke recepten. Ook lekker: gefrituurde elrits die vers gevangen uit het wilde water van de Auvergne komt, of een coq au vin uit de streek. Sluit af met een stukje pruimentaart of vruchtenpasta uit de Auvergne.

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie