Officiële website Les Castels et Sites & Paysages by Le French Time
Mijn favorieten
Data selecteren
7 dag(en)
Steden

Campings Auch

Welkom in de historische hoofdstad van de Gascogne! Auch, bekend om zijn culinaire specialiteiten, erfgoed en prachtige natuur, is dé bestemming bij uitstek voor een heerlijke campingvakantie...  

Kamperen in de Gers: een echte natuurvakantie in het vooruitzicht

[Translate to Néerlandais:]

De streek Gascogne is heuvelachtig en voorzien van een rijke flora en fauna. Je kunt de omgeving te voet, te paard of op de mountainbike naar eigen wens ontdekken! De oevers van de Gers, ideaal voor een tochtje met je gezin, zijn uitgerust met een Voie Verte van een paar kilometer. Op zoek naar een wat intensievere uitdaging? Kies dan voor een wandeltocht door de Vallée de la Baïse en de heuvels van Larranchélan of ga het staatsbos van Larrama verkennen. Tenzij je liever met de kano eropuit gaat, op de Save of de Gesse.

Vakantie in Auch: culturele uitstapjes op het programma

[Translate to Néerlandais:]

Bij aankomst in de stad kom je het beeld van d’Artagnan tegen, dat met trots boven op een monumentale trap staat. Deze trap loopt van de oude binnenstad naar het nieuwe centrum (de Haute-Ville en de Basse-Ville). Ideaal om je kuiten op te warmen voordat je verder gaat met je bezoek aan de stad. Neem vervolgens een kijkje bij de indrukwekkende Sainte-Marie kathedraal, gebouwd in zowel gotische als renaissance-stijl. Duik dan de prachtige maar ook unieke pousterles in: steile straatjes met trappetjes.

Schatten uit de keuken van de Gascogne

[Translate to Néerlandais:]

De bekende eendenborst komt uit Auch, en dat is geen toeval! De Gers is duidelijk de streek van ganzen en eenden, die je in een groot aantal recepten terugvindt. Ontdek het zachte vlees van dit gevogelte, door te proeven van een garbure gersoise (stoofschotel) of figuigers (gevulde eend). Neem ook een plakje ganzenlever met IPG keurmerk of voor iets fris een meloen uit Lectoure. Als dessert kun je kiezen voor een stukje croustade (of pastis gascon): een specialiteit op basis van bladerdeeg en appels gemarineerd in Armagnac.  Miam!

 

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie